På aprilmålingen som Norstat har laget for Vårt Land, får Frp 11,7 prosents oppslutning, dagen før partiets landsmøte braker løs på Gardermoen.

– Det er ikke noen hemmelighet at vi politikere liker gode tall bedre enn svake. Vi må bli enda tydeligere i politikken vår og sørge for at vi er synlige i det politiske bildet, sier parlamentarisk leder Harald T. Nesvik til avisen.

Venstre sliter fryktelig tungt og faller 0,6 prosentpoeng til en oppslutning på magre 2,1 prosent. Det ville gitt null stortingsrepresentanter.

Samtidig viser målingen at Høyre sanker mange nye velgere. Erna Solbergs parti går fram solide 3,7 prosentpoeng til 24,3 prosent. Samtidig øker Arbeiderpartiet oppslutningen med 1,8 prosentpoeng til 32,6, og befester dermed posisjonen som landets klart største parti. Senterpartiet faller 1,5 prosentpoeng til 12,8 prosent.

Dersom denne målingen hadde vært valgresultat ville Ap fått 62 og Sp 23 mandater på Stortinget, og de to partiene ville dermed sikret flertall sammen. De borgerlige ville fått 73 stortingsplasser.

For de øvrige partiene viser målingen følgende tall:

SV 4,5 (-0,5)

KrF 4,3 (-0,2)

Rødt 3,3 (+0,8)

MDG 3,0 (+0,5)

andre 1,4 (+0,1).

(©NTB)

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.