Badstuene i garderobeanlegget i Ankerskogen har blitt pusset opp. De gamle benkene har blitt byttet ut med flere nye benker, som er smalere, slik at det blir plass til færre gjester samtidig.

HA møter Johnsen i Ankerskogen sammen med Truls Gilhlemoen, som også er en ivrig bruker av Ankerskogen svømmehall og er Hedmark Frps valgkampansvarlig.

Plass til færre

Selv om det går i politikk og valgkamp døgnet rundt for de to Frp-politikerne, tar de seg tid til et besøk i svømmehallen.

– Oppussingen av badstuene gjør at det blir mindre kapasitet i begge badstuene. Den som har prosjektert og godkjent disse endringene, har ikke et bruker- og kundeperspektiv. Det har blitt estetisk pent i badstuene, men det er ikke funksjonelt, mener Johnsen.

Selv har han gått fast i Ankerskogen siden 1981, da anlegget åpnet, for å svømme og ta badstue.

Trange skap

Gilhlemoen, som bor i Stange, er også en trofast bruker av anlegget.

– Ankerskogen er et regionalt anlegg. Det er masse folk fra Stange som bruker Ankerskogen. Jeg synes ting i Ankerskogen er på bedringens veg, men jeg synes fortsatt at kunde- og brukerfokuset kan bli enda bedre, påpeker Gihlemoen.

Høl i hue

Mens HA snakker med de to Frp-erne, kommer den faste Ankerskog-brukeren Jan Liberg forbi. Han er innom flere ganger i uka, og kjenner seg igjen i kritikken.

– Ja, det er helt høl i hue. Benkene er for små. Dette er et tema blant de faste brukerne, sier Liberg.

Er enig

Daglig leder Morten Lillehagen i Ankerskogen svømmehall sier at de heller ikke er fornøyde med utformingen i de nye badstuene.

– Helt siden ombyggingen av Ankerskogen som sto ferdig januar 2014, har våre badstuer ikke vært funksjonelle på grunn av for dårlig materialbruk. Dette har vi som foretak påpekt for prosjekterende ledelse i Hamar kommune og hovedentreprenør etter byggingen, opplyser Lillehagen.

Ombyggingen av badstuene er blitt foretatt av eier Hamar kommune og entreprenør.

– Vi har påpekt at badstuebenkene skal ha samme høyde og dybde som tidligere. Det har dessverre ikke blitt gjort, noe som har medført at dybden på benkene er 10 centimeter smalere enn tidligere. Vi som driftsforetak og leietaker av anlegget, oppdaget dette før badstuene var ferdig bygde, og påpekte det ovenfor entreprenøren. Da var det dessverre for sent å endre dette da arbeidet hadde gått for langt. Vi skal bygge om badstuene i damegarderoben etter ferien, og der blir dette ivaretatt etter anmodning fra oss i driftsforetaket, sier Lillehagen.

Prosjektleder Kjetil Kjærnes for Hamar kommune ønsker ikke å kommentere saken.

Tar med innspill

Kommunestyrerepresentant og leder i Hamar Frp Erling Behrens har også fått innspillet fra Johnsen om de nye badstuene i herregarderoben. Han synes det er hyggelig at politikere utenfor Hamar er engasjert i Ankerskogen. Behrens tar med seg innspillet, og vil fremme det videre til styret i Ankerskogen via rådmannen. Behrens synes det har vært en positiv utvikling ved Ankerskogen det siste året.

– Det er fortsatt mange ting å ta tak i. Med positive resultater, god politisk styring og endringsvilje i foretaket vil det være mulig å få til forbedringer. Det er viktig med tilbakemeldinger for å utvikle anlegget slik at det kan gi befolkningen et godt tilbud, samtidig som det drives lønnsomt, mener Behrens.

Ankerskogen svømmehall gikk i 2016 med et overskudd på 887.000 kroner etter flere år med til dels store underskudd.

Les også
NYHET Frp-politiker Tor André Johnsen kritisk til garderobe og priser i Ankerskogen.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.