Mandag morgen ble saken publisert av Nettavisen. Her omtales Tor André Johnsen fra Brumunddal som "Stortingets pendlerkonge".

De siste to årene har Johnsen fått utbetalt kjøregodtgjørelse på til sammen 200.000 kroner, skriver Nettavisen.

Årlig kjører Johnsen rundt 25.000 kilometer i jobbsammenheng, og da leverer han også reiseregning.

– Jeg er veldig bevisst på å være til stede i mitt valgdistrikt for å holde kontakt med lokallag, kommuner, bedrifter og folk flest. Å være mye rundt i sitt fylke og møte folk der de bor, er en viktig del av det å være politiker, sier stortingspolitikeren til Nettavisen.

Johnsen presiserer at pengene ikke kan regnes som inntekt, siden godtgjørelsen går til drivstoff, service og vedlikehold.

– Akkurat på samme måte som for alle andre som får kjøregodtgjørelser for bruk av egen bil i jobbsammenheng, sier Johnsen til Nettavisen.

Ifølge Nettavisen er Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum fra Ilseng en god nummer to. De siste to årene har han fått dekket kilometergodtgjørelse for snaut 185.000 kroner.

På grunn av landsmøtet har Vedum ennå ikke rukket å kommentere Nettavisens sak.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.