Onsdag kom den nedslående meldingen om at Bane Nor avlyser de planlagte arbeidene sør i Stange. Mangel på budsjettkroner er årsaken til at byggingen av blant annet adkomstveger og bruer rundt nye Tangen stasjon er satt på vent på ubestemt tid.

I Tor André Johnsens fravær er Johan Aas Hedmark Frps representant på Stortinget. Torsdag stilte Aas spørsmål til samferdselsdepartementet for å sjekke årsaken til stansen i de forberedende arbeidene på Tangen.

I en e-post til HA skriver Aas at regjeringen i statsbudsjettet har foreslått 255 millioner kroner til videre planlegging av InterCity-prosjekter på Dovrebanen. Dette omfatter prosjektene Kleverud-Sørli og Sørli-Åkersvika, samt nytt hensettingsanlegg for tog på Hove nord for Lillehammer.

– Hva gjør Frp for å sikre den videre framdriften?

– Jernbanedirektoratet mener det er behov for å se strekningen i sammenheng med planleggingsarbeidet på strekningen Sørli-Åkersvika, og skal vurdere om dette kan gi en mer helhetlig og kostnadseffektiv utbygging. Før vi får konkret svar fra departementet, vil jeg nok tro at planleggingsarbeidet er årsaken. Det er viktig å se helhetlig på hele prosjektet for å få mest mulig kostnadseffektiv utbygging. Det er ikke særlig smart å bruke mye penger nå, før helheten er ferdig planlagt, skriver Aas.

– Hvilke konsekvenser vil dette få for den videre utbyggingen nordover?

– Planleggingen av den 30 km lange strekningen Kleverud-Åkersvika gjennomføres med sikte på fullføring av detalj- og reguleringsplanarbeidet i 2018, slik at strekningen kan ferdigstilles i 2024.

– Hva gjør Frp for å sikre at det ikke blir noen store forsinkelser?

– Hedmark Frp vil følge denne saken med argusøyne og gjøre det vi kan for å bidra til raskest mulig gjennomføring, avslutter Aas.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.