• STØRSTE FISK: Erling Johnsrud fikk en pen abbor på 950 gram. Det var lørdagens største fisk.
  • 2.220 GRAM: Torgeir Sveen (t.v.) vant klubbmesterskapet. Han tok 39 fisk på til sammen 2.220 gram. Gunnar Mæhlum hadde jobben med å veie.

Det er lite som vitner om at en beinhard konkurranse er i gang. På Harasjøen ligger et tjukt snølag. Med noen hundre meter mellom seg sitter isfiskerne og drar opp den ene abboren etter den andre.

Lørdag arrangerte Romedal og Vallset Jeger- og fiskerforbund klubbmesterskap i isfiske. Her var det om å gjøre å dra opp flest mulig gram med fisk i løpet av tre timer.

– Det er mye spenning i dette. Det er konkurranse, man får masse frisk luft, og det er sosialt, sier Birgit Høgbrenna etter å ha dratt opp 17 abbor.

– Det er kanskje ikke så sosialt akkurat mens vi holder på, men både før og etter, sier hun.

DRO OPP 2.220 GRAM

Seks menn og tre damer stilte til start i klubbmesterskapet. Torgeir Sveen gikk seirende ut av konkurransen. Han dro opp 39 fisk, som hadde en samlet vekt på 2.220 gram.

– Jeg hadde på en gjedde som slapp akkurat da den møtte iskanten også. Jeg er glad den slapp og at utstyret berget, sier Sveen.

Han beskriver isfiskerne som en gjeng med godt miljø.

– Rekrutteringen er minimal, men vi som driver på, er en godt sammensveiset gjeng, sier Sveen.

overraskende mye fisk

Mens Sveen sikret den høyeste totalvekten, kunne Erling Johnsrud skilte med å ha dratt opp den største fisken: en pen abbor, 950 gram tung.

Gunnar Mæhlum, som hadde utstyrt bilen sin med vekt i bagasjerommet og tok seg av kåringen av vinnere, syntes lørdagens fangst var bra.

– Det var overraskende bra med fisk, det ble tatt abbor på både 950 og 600 gram, og det er bra, sier Mæhlum.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.