Eidsivating lagmannsrett finner mannen i stedet skyldig i å ha forsøkt å hindre en tjenestehandling ved bruk av trusler, melder Politiforum. Strafferammen for dette er opp til seks års fengsel.

Da saken mot 32-åringen ble behandlet av Gjøvik tingrett tidligere i år, ble mannen dømt til sju års fengsel. Denne dommen ble anket.

Tsjetsjeneren har innrømmet at han skjøt mot politiet, men hevder at målet var å skremme dem, ikke å drepe. Det trodde juryen i lagmannsretten på.

Skuddvekslingen skjedde under pågripelse natt til 26. juni 2015. Etter en biljakt skjøt 32-åringen mot politiet på en bensinstasjon på Roa. Politiet skjøt tilbake og traff mannen.

Dommen mot mannen er ventet om få dager. (©NTB)

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.