• FLOTT SKUE: Ekvipasjer fra Hedemarken lasskjørerforening kjører inn til åpningen av Rørosmartnan 2018. FOTO: KARINE BOGSTI, HEDEMARKEN LASSKJØRERFORENING

Nå har Hedemarken Lasskjørerforening kommet fram til Røros etter elleve dager på tur fra Atlungstad og via Furnes og nordover med hest og slede.

På Røros fikk de på åpningsdagen tirsdag overbrakt hilsenen fra varaordfører Trine Lise Stårvik i Stange til ordfører Hans Vintervold på Røros i form av Lasskjørerdram fra Atlungstad brenneri.

Tradisjonsrik

Rørosmartnan er en av landets mest tradisjonsrike folkemartnaer.

Den ble opprettet ved kongelig resolusjon fra 1853, som sier følgende: «Fra 1854 av skal der i Røros avholdes et marked der begynder næst siste tirsdag i februar Måned og varer til den påfølgende fredag.»

Rørosmartnan varer fram til og med kommende lørdag, og samler mange tusen besøkende. Ved siden av det yrende liv med handel fra tallrike boder i gatene, er det spill og dans fra morgen til kveld, med middagsdans i Sangerhuset som ett av flere høydepunkter.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.