Det er Sons Of Norway som har fått Nilssen til å holde foredrag på Migrasjonsmuseet mandag. I sitt søk etter bestefaren, fikk mannen med lang og variert pressebakgrunn og som også har vært fylkesturistsjef i Rogaland, løst et mange års mysterium.

– Bestefar i Ville Vesten er både roman og dokumentar. Den handler om en del av emigrasjonshistorien som har vært svært lite kjent, men er samtidig relevant og gjenkjennelig på nasjonalt plan. Fortellingen om bestefar Henrys oppvekst, ungdom, reisen til Amerika og livet hans der er full av drama, tragedie, mot, savn, ansvarsfraskrivelse og frihetstrang, sier forfatteren.

Historien er basert på det som i alle år var et stort mysterium, slik det var i mange familier.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.