– Vi er fornøyd med å ha fått tilbake søppeltransporten på Hedmarken, men vi er ikke fornøyd med resultatene de siste årene.

Det sier Per-Jørgen Melnes (52), administrerende direktør i Nortransport AS til HA.

Mens folk flest har fått med seg at RenoNorden er et børsnotert selskap i krise så er historien til Nortransport litt mindre kjent.

Her er en kortversjon.

Stangeselskap doblet

Nortransport AS holder til i Stange der selskapet har om lag 25 ansatte. I tillegg har selskapet kontorer på Kongsvinger, Tynset, Otta og i Gøteborg. Da Nortransport overtok søppelinnhentingen på Hedmarken kom det 32 nye ansatte fra RenoNorden.

I tillegg til de nå om lag 65 ansatte kommer lastebilsjåførene og transportørene som eier Stange-selskapet med en historie fra 1976. Da startet det med at HTS ble stiftet på Tingvold i Stange.

I fjor hadde Nortransport AS driftsinntekter på 403 millioner kroner. Driftsresultatet ble på 1,1 millioner kroner og resultat før skatt på 480.000 kroner. Året før var enda litt svakere.

Mange lokale eiere

Selskapet har tre hovedeiere:

Agrotrans i Oslo har 54 prosent.

TS-Øst Holding har 38 prosent.

Nortransport og øvrige aksjonærer har 7 prosent.

Agrotrans AS i Oslo eies av Transport-Formidlingen SA. Samvirkeforetaket kontrolleres av om lag 150 lastebileiere – med til sammen om lag 300 biler – i Oslo-området.

Via TS-Øst Holding AS har Nortransport mange lokale eiere (se saken til høyre).

Satser på integrering

Nortransport-sjef Melnes er daglig leder også for Transportformidlingen SA i Oslo.

Nå har han to hovedfokus:

– Vi har vært gjennom en omstillingsprosess, men er nå på tur opp. Vi er ikke fornøyd med de siste års resultat. Men akkurat nå har vi først og fremst fokus på å få integrert de mange ansatte som ble med over til oss da vi overtok Sirkula-avtalen. Mange av disse er fra Øst-Europa. Vi må lykkes i egen organisasjon for å lykkes hos kundene, sier han og legger til:

– Vi er i gang med norskkurs!

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00