Mahad Abib Mahamud har i løpet av helgen fått massiv støtte etter at TV2 gjennom flere reportasjer har fortalt historien om hvordan bioingeniøren – som kom til Brumunddal som ensom 14-åring – brått er blitt statsløs.

Mahad Abib Mahamud har bodd i Norge i 17 år. Men nå har UDI tatt fra ham statsborgerskapet etter anonyme tips om at han jukset da han kom til landet, skriver TV2 på sine nettsider.

– Jeg er fra Brumunddal! Men plutselig, over natten har jeg blitt en utlending. En statsløs mann, uttaler han til TV2.

STØTTE

Dala-profilene Øyvind Melgalvis og Christoffer Heier Solbakken har i helgen engasjert seg til støtte for Mahad.

– Få saken opp for domstolene. Det eneste riktige i en demokratisk rettsstat.

Det skriver fotballspiller og tidligere lagkamerat av Mahad, brumunddølen Øyvind Melgalvis på Facebook. Han spilte fotball med Mahad i Brumunddal i 2000.

– Jeg har hatt jevnlig kontakt med Mahad opp gjennom årene. Selv om vi ikke har møttes så ofte, så har vi holdt kontakt, skriver Melgalvis, og kaller seg «tidligere lagkompis, og stolt venn av Mahad Abib Mahamud».

SOLBAKKEN-STØTTE

Christoffer Heier Solbakken er en nøkkelspiller i dalafotballen over flere år.

Han skriver dette i en åpen støtteerklæring på Facebook:

– Noen historier engasjerer oss. Ofte de nære tingene. Dette er en slik sak for min del. Jeg var så heldig å bli kjent med denne gutten via fotballen i Brumunddal. En spinkel gutt, med en forhistorie vi andre på laget hadde vanskeligheter med å sette oss inn i. Han har i ettertid skaffet seg utdannelse, jobb og bolig. I et integreringsperspektiv bør han være et mønsterprodukt og noe staten kunne vist stolt fram.

Dalaspilleren ber UDI om å « ... ta av seg de kalde og snevre brillene. Her bør både fornuften og hjertet seire!»

Det lyktes ikke HA å komme i kontakt med Mahad Abib Mahamud i går.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.