Det var i november at Svein-Erik Edvartsen og hans advokat John Christian Elden gikk til søksmål mot Fotballforbundet etter å ha blitt sparket i jobben som seksjonsleder i NFF.

– Vi kan bekrefte at motparten har uttrykt ønske om en rettsmekling i stevningen, og at vi i vårt tilsvar har tiltrådt det, sier direktør for kommunikasjon og samfunn i NFF, Svein Graff, til TV 2.

Edvartsen ble sagt opp som seksjonsleder etter at han angivelig hadde sendt flere eposter under det NFF mener var falskt flagg. Hamar-dommeren ble tidligere i 2017 året nektet å dømme flere kamper på toppnivå etter å ha kommet på kant med dommersjefen Terje Hauge.

«I 2018 skal denne maktarrogansen og fryktkulturen til livs en gang for alle. Koste hva det koste vil», skrev Edvartsen på sin Facebook-side 30. desember.

Ifølge advokat Elden har de i søksmålet krevd erstatning samt at Edvartsen skal gjeninnsettes i stillingen.

Elden uttaler seg på følgende måte om rettsmeklingen til TV 2:

– Tvisteloven sier retten skal spørre om rettsmekling. Vi har sagt vi er positive til det siden Edvartsen alltid er ydmyk og lydhør for å finne løsninger som bringer han tilbake på dommerbanen. Det er derfor berammet rettsmekling. Han har hele tiden vært positiv til det, selv om motparten har forsøkt å stemple han som vanskelig i media, skriver Elden i en epost til TV 2 Sporten.

(©NTB)

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00