Eidsivating lagmannsrett har forkastet anken fra den 51 år gamle mannen, melder NRK.

Saken mot mannen omfatter hele 111 barn, og overgrepene ble begått i perioden fra 2003 til 2014. De fleste av overgrepene er begått via sosiale medier, men mannen er også dømt å ha begått tre fysiske overgrep.

Handlinger med dyr

De fleste av overgrepene besto i at mannen har fått unge jenter til å vise seg nakne eller halvnakne foran webkamera. Noen av dem ble overtalt til å utføre seksuelle handlinger med seg selv, med andre barn eller med dyr foran kamera. I alt er det fem tilfeller der dyr er involvert.

Hovedvekten av overgrepene er begått mot jenter i 11-12-årsalderen. Mannen kom i kontakt med dem gjennom ulike spillsider på internett. Etter å ha kommunisert via nettstedenes chattekanaler, ble samtalene flyttet over til Skype eller MSN. Han brukte filmer han hadde tatt opp av andre barn til selv å utgi seg for å være en mindreårig.

Gjentakelsesfare

Gjøvik tingrett dømte i fjor mannen til forvaring i tolv år, med en minstetid på åtte år, i fjor. Han ble også dømt til å betale oppreisning til jentene på mellom 15.000 og 250.000 kroner, totalt over 7,5 millioner kroner.

Mannen anket over straffeutmålingen og ba om å få fengsel i stedet for forvaring. Eidsivating lagmannsrett mener imidlertid at en fengselsstraff ikke er tilstrekkelig for å verne samfunnet mot mannen som sakkyndige har konkludert med at er pedofil. Retten peker også på gjentakelsesfaren fordi mannen mangler «sperrer mot å gi etter for sine drifter».

Mannen er fradømt retten til å arbeide som lærer eller til å ha roller innenfor barne- og ungdomsaktiviteter. (©NTB)

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.