Uværet fredag kveld og natt til lørdag volder bry for Eidsiva.

Mange trefall har ført til brudd på linjene og strømbrudd i kortere eller lengre tid hos 23.000 av Eidsivas kunder fredag ettermiddag/kveld og inn i natta.

Mange strømkunder begynner i løpet av lørdag å få igjen strømmen. Rett før klokken 14.00 melder Eidsiva på sin nettside at i underkant av 5.000 strømkunder er uten strøm. Det gjenstår et fåtall kunder i Ringsaker som ikke har strøm, og dessuten Elverum. Hovedtyngden av husstandene uten strøm befinner seg i sørfylket.

Eidsiva minner om at det fortsatt er fare for at strømlinjer kan ligge på bakken. Publikum skal holde god avstand til strømlinjer og ta kontakt med feilmeldingen hos Eidsiva på telefon 62 12 30 00 hvis de oppdager linjer på bakken. Å berøre ledninger som ligger på bakken etter trefall innebærer livsfare fordi spenningen kan være på i den aktuelle ledningen.

Verst sør i Hedmark

- Mannskapene til Eidsiva jobber på spreng for å finne og reparere feil. Vi håper derfor at mange av våre kunder får strømmen tilbake nå i formiddag. Noen vil dessverre likevel være uten strøm en god stund til. Feilrettingsarbeidet er krevende. Mange og svært store trær og rotvelter må fjernes, og strømlinjer må skjøtes eller strekkes på nytt. Det er såpass omfattende at vi trenger tyngre maskiner og safe-T-cut (sprengstoff) for å fjerne trær og reparere mange av feilene. Områdene som er hardest rammet er fra Elverum og sørover i Hedmark. I Nord-Odal kommune er 2500 kunder uten strøm, og alle har vært strømløse siden i går. Det skyldes mange og store feil på alle de fire strømlinjene inn til kommunen. Selv om mange feil er rettet, er det fortsatt mange igjen, og derfor tar det tid, skriver Eidsivas kommunikasjonsansvarlig for nett og produksjon Ragnhild B. Abrante i en pressemelding lørdag formiddag. 
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.