Før sommerferien kokte det rimelig godt i det politiske miljø og blant folk i Hamar, etter at rådmann Bjørn Gudbjørgsrud la fram en framforhandlet opsjonsavtale med Arthur Buchardts selskap AB Invest om kjøp en tomt på Tjuvholmen.

Avtalen åpnet for et hotell på inntil 35 etasjer og 320 rom.

Følte seg sviktet

Lokale eiendomsaktører som hadde avtale med Hamar kommune om å samarbeide om regulering av Tjuvholmen, følte seg sviktet og ført bak lyset.

Leder Jan Wibe (Ap) i kontrollutvalget hadde stilt ni kritiske spørsmål til rådmannen, som han og teknisk sjef Kjetil Wold Henriksen stilte i utvalget for å besvare tirsdag.

Kontakt i Ringsaker

Der redegjorde Gudbjørgsrud for tidslinjen i saken. Den første kontakten var mellom Henriksen og daglig leder Gard Utkilen i AB Invest i desember i 2016.

Det var Henriksen som tok kontakt.

Henriksen hadde på det tidspunktet nettopp startet i jobben som teknisk sjef i Hamar kommune. Han kom fra stillingen som bygg- og eiendomssjef i Ringsaker kommune.

Mens han jobbet i Ringsaker, hadde Henriksen og Utkilen kontakt både når det gjaldt høyhusprosjektet til Buchardt i Brumunddal og det nye Prøysen-huset.

Fulgte alle regler

16. januar var det et nytt møte, hvor også rådmannen og Buchardt selv deltok, foruten Henriksen og Utkilen.

Dialogen gikk rundt mulige samarbeidsprosjekter, hvorav Tjuvholmen var en av flere prosjekter man var innom. Ordfører Einar Busterud deltok på sitt første møte 27. januar.

Slik Gudbjørgsrud har fastholdt hele tiden, mener han at han har fulgt lover og regler, og ikke gjorde noe feil med ikke å orientere hele formannskapet før saken ble lagt fram offentlig til politisk behandling.

Mens det ble antydet at det kunne bli tatt rettslige skritt mot kommunen, har ikke det skjedd så langt. Kontrollutvalget erklærte at de var beroliget og fornøyd med orienteringen, og at saken er avsluttet fra deres side.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.