Gjems ble valgt som leder på årsmøtet i Hedmark Bondelag sist torsdag. Hun ble med det den første kvinnelige lederen i Hedmark Bondelag.

Gjems overtar for Erling Aas-Eng, som har vært leder i fire år og i tillegg nestleder ett år.

 Gjems uttalte blant annet følgende etter valget i følge en pressemelding fra Hedmark Bondelag:

- Vi bønder utfører et oppdrag på vegne av samfunnet om å produsere mat. Betydningen av dette er det ikke gitt at alle forstår. Vi må være flinke til å forklare hva vi driver med. Vi driver ei bærekraftig næring basert på fotosyntesen, og vi er en del av løsningen på klimaspørsmålet, sa Gjems.

Mange verv

Den nye bondelagslederen har erfaring fra en rekke verv i landbruket. Hun har siden 2016 vært styremedlem i Geno, og styremedlem i Landkreditt siden 2013. Hun har også hatt flere verv i Glommen skog.

Gjems driver gården Ottershagen i Haugedalen i Åmot med mjølkeproduksjon og skog sammen med sin mann. Samtidig med at de tok over gården i 2004, startet de Ottershagen gardsbarnehage, der Gjems er daglig leder.

Lars Opsal jr fra Veldre i Ringsaker ble gjenvalgt som nestleder i styret.

 Videre ble følgende valgt inn i det nye styret:

Ingvald Landet (39) fra Stor-Elvdal og Geir Lohn (50) fra Alvdal. 

Ivar Sund fra Grue var ikke på valg som styremedlem.

 Som nytt fast møtende første vararepresentant i styret ble Åse Sundvor (41) fra Romedal i Stange valgt. Sundvor driver kylling- og kornproduksjon.

 Slår seg sammen

Årsmøtet gjorde også enstemmig intensjonsvedtak om å slå seg sammenmed Oppland Bondelag. En forutsetning for dette er at Norges Bondelag vedtar at fylkeslag skal følge ny nasjonal fylkesinndeling på årsmøtet i juni 2019. Sammenslåingen vil i så fall skje på konstituerende årsmøte for Innlandet Bondelag i mars 2020.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.