Umiddelbart etter at beslutningen fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet forelå, satte Obos Innlandet i gang arkitekter og konsulenter:

– Vi løfter fram prosjektet nå. Dette har tatt et halvt år ekstra. Nå skrur vi på arbeidet igjen, sier regiondirektør Kjell Magne Brobakken i Obos Region Innlandet.

SENDT INN BYGGESØKNAD

Kjell Magne Brobakken legger ikke skjul på at departementets klarsignal var gledelig.

– Vi er selvsagt glad for avgjørelsen. Vi har stått i en vente- situasjon. Nå er det bevegelse i prosjektet igjen. Vi intensiverer arbeidet med å få på plass priser, sier han.

Prosjektsjef Dag Byrøygard i Obos Nye Hjem forteller at rammesøknaden for det første tunet allerede er oversendt til Ringsaker kommune.

– Vi avventer nå kommunens behandling av rammesøknaden, sier Byrøygard.

IKKE BARE FIRE ETASJER

Med et halvt år tapt vil ikke Obos Innlandet vente ytterligere før de pløyer de nye blokkleilighetene på Lund Søndre ut i markedet.

– Vi regner med at salgsstart for det første tunet med 54 leiligheter blir til våren, sier Kjell Magne Brobakken.

Klagebehandlingen i departementet gir Obos Innlandet mulighet til å bygge i fire etasjer på Lund Søndre.

– Det betyr likevel ikke at vi kommer til å oppføre alt i fire etasjer. Vi planlegger for blokker i både to, tre og fire etasjer, sier Brobakken.

NÆRMERE 1.000 BOLIGER

Departementets avgjørelse gir Obos Innlandet mulighet til å bygge inntil 190 leiligheter på de fire første tunene på Lund Søndre.

– Vi er overbevist om at dette vil bli fint. En variert og funksjonell tun-utbygging med grønne områder, understreker Brobakken.

Totalt skal Block Watne og Obos Innlandet bygge ut nærmere 1.000 boliger på Lund Søndre med årene.

SELGER RASKERE ENN VENTET

– Hvor raskt vil dere gå i gang med resten av utbyggingen på Lund Søndre?

– Det vil ta sin tid, men jeg registrer at hastigheten på å bygge og selge er høyere enn jeg trodde. Vi selger nok 50 boliger i året, sier Brobakken.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00