– Det må være julemarked før det blir ordentlig julestemning, sier Helga Håland Hagen.

Hun arrangerte i helga julemarked på Høyvang sammen med Kjersti Volla, Vera E. Helstad og Kjersti Kokaas. Det er slett ikke første gang damene arrangerer julemarkedet. For dem er det blitt en tradisjon.

– Det er sjette gang vi arrangerer det på Høyvang. Før det hadde vi det seks-sju år i Jønsrudsalen i Folkets Hus. Vi håper vi klarer å fortsette med dette framover også. Det blir stemning av det, sier Hagen.

God oppslutning

Rundt 35 utstillere hadde tatt turen til Høyvang i helga. De hadde med seg alt fra julepynt til sylte. Målet for arrangørene har vært å ha et bredt tilbud til de besøkende på markedet.

– Gjennom årene har vi fått kontakt med mange ulike aktører som lager varer som de vil være med å selge her. Vi har prøvd å få til variasjon i utvalget, og det føler vi at vi har fått til. Vi har fått mye skryt for det, sier Hagen.

Da HA var innom søndag, var det folksomt på Høyvang. Hagen forteller at det har vært godt besøkt gjennom helga.

– Det var bra en periode lørdag, men så dabbet det litt av. Søndag startet veldig bra. I fjor var det veldig bra besøk, og det har vært bra i år også, sier Hagen.

Setter julestemningen

Blant dem som var innom julemarkedet søndag, var Kåre Dromsrud. Han forteller at det er tradisjon å være på markedet før jul.

– Det er mye fint her, og det er koselig å gå å se på alt. Det er blitt en tradisjon, og man får julestemningen av å være her, sier Dromsrud.

Han var innom utstiller Anne Karin Nerem, og han skryter av utstillerne.

– Det er mange fine julegaver her, og det er flinke håndverkere som stiller ut, sier Dromsrud, som også forteller at han var med å starte markedet for en del år tilbake.

Nerem sier hun er imponert over hvor mange folk som er innom.

– Det har vært jevnt med folk gjennom helga. Jeg er imponert over at folk finner fram, det er mange messer denne helga, sier hun.

Ella Svenkerud hadde tatt med barnebarnet Mikael O. Dypdalen til markedet.

– Det er en tradisjon at vi drar på julemarked. Det er mye fint til jul her, sier Svenkerud.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.