Den voldsomme tørken i Sør-Norge har ført til at flere bønder velger å slakte dyrene sine. Overfor NRK forklarer Bull at de fleste avlsbesetningene på kjøttfe ligger i de tørkerammede områdene.

– Avlsarbeidet på alle storferasene er et verdifullt arbeid som vi er anerkjent for i Norge. Om vi nå kommer i den situasjonen at avlsbesetninger må slaktes på grunn av fôrmangel, er det en bedre idé at bønder i nord skifter ut egen besetning og får de mer verdifulle livdyrene hit, mener Bull.

Han har en idé om hvordan byttehandelen kan gjennomføres i praksis.

– De som må slakte kyr på Østlandet, melder inn at de har dyr som bør spares, og så kan vi sende dyr, som per definisjon er dårligere, til slakt herfra. Transport er ikke noen utfordring. Det finnes gode systemer for det, sier den nordnorske bonden.

Selv er Bull villig til å bytte 20 livdyr. Han frykter at konsekvensen av masseslaktet i sør kan bli at de gode avlsbesetningene forsvinner.

– Det vil ta lengre tid å få gode avlsdyr, og vi blir satt tilbake. Får vi et godt genmateriale i nord, er det lettere å sende det sørover i neste omgang, og vi vil få en større base, sier han til statskanalen.
(©NTB)

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.