Statistikken forteller at det bor mellom 500 og 600 fattige barn i Hamar. Noen er i kontakt med barnevernet, eller foreldrene får sosialhjelp gjennom Nav. Andre er ikke i kontakt med hjelpeapparatet i det hele tatt.

– Det er ikke bare sosialhjelpsmottakere som sliter i jula. Det kan være en enslig mor eller far som så vidt får endene til å møtes i hverdagen, og da strekker ikke pengene til i jula, sier rådgiver Line Kristoffersen i Røde Kors, som påpeker at det er mye skam knyttet til det å være fattig i Norge.

Hun understreker at folk ikke skal være redd for å ønske seg noe, av frykt for at det skal komme ut hvem som står bak ønskene. Alle ønskelistene er anonyme. Personopplysninger blir behandlet konfidensielt og kun hos Hedmark Røde Kors. Gavene samles inn fram til 17. desember, og deles ut 18. til 22. desember.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.