Det blir betydelig færre programfag ved de videregående skolene i Hedmark i skoleåret 2018/2019. Årsaken er færre søkere til de videregående skolene.

Kuttene blir tydeligst i Østerdalen og Trysil. Men også Hamar får trolig et redusert tilbud i og med at skoleadministrasjonen foreslår å legge ned Vg2 salg, service og sikkerhet ved Katta.

Mange av elevene som inneværende skoleår tar dette programfaget, har åpenbart tenkt å gjøre noe annet neste skoleår. Og med for få elever må tilbudet kuttes. 20 tilbud ved sju skoler har for få søkere til at det kan settes i gang tilbud for neste skoleår.

– Vi er nødt til å gjøre reduksjoner i tilbudet så lenge vi har så sterk elevnedgang. Vi kan ikke ha klasser med én eller to elever. Jeg håper folk forstår det, sier fylkesråd Aasa Gjestvang (Sp).

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.