Hamar Mart’n arrangeres for 60. gang i år. 

I «gamle dager» var det stort å dra på Hamar Mart’n. Det var noe barn og ungdom så fram til i lang tid.  

Slik er det fortsatt. 

– Vi har gledet oss til dette i lang tid – kjempelenge. Her får vi sluppet oss løs fra de pysete foreldrene våre, smiler Mina Nyland, Ada Aalstad, Marie Nordbye og Mie Svanheim. 

Elsker Hamar Mart’n

Hamar Mart’n er en veteran som fortsatt holder koken. På sin første dag i 60-årsjubileet var det god stemning utenfor Vikingskipet. Utover kvelden da Julie Bergan gikk på scenen var det fullt av folk på det store Mart’n-området. 

– Det er kjempegøy med Hamar Mart’n. Det er spesielt artig å kjøre karuseller. Det kiler godt i magen å kjøre de mest farlige karusellene. Vi skrek så høyt at vi nesten mistet stemmen, ler Ada Aalstad. 

Men det er mer enn ville karuseller årets versjon av Hamar Mart’n har å by på. 

– Her får vi også spise deilig sukkerspinn og høre på Julie Bergan. Vi får kjøpe popkorn og ikke minst være lenge oppe, smiler Mie Svanheim. 

De fire humørfylte hamarsingene er så glad i Hamar Mart’n at de synes det burde bli arrangert oftere. 

– Vi har gledet oss til dette i mange uker og det er synd at det bare er én gang i året. Det skulle vært oftere – hver eneste dag. Det hadde vært skikkelig kult, men jeg tror mange hadde blitt fattige, humrer jentene. 

God underholdning

Hamar Mart’n byr på tivoli, salgsboder med diverse søtsaker og ikke minst god underholdning. I går lagde Julie Bergan show fra scenen og i kveld skal «Innertier» og «Katastrofe» skape stemning i byen. 

– Vi er her for å svi av noen kroner og møte venner. Det er en fin måte å treffe folk som ikke går på samme skole. Det er en tradisjon å dra på Mart’n hvert år, sier Thea Enger. 

Også Fredrik Melby synes det er en fin møteplass. 

– Det er morsomt med Hamar Mart’n for her har vi det gøy med venner. Det er masse kule karuseller her. Det er allikevel litt dumt at det er så dyrt. Det går hardt utover lommepengene, forteller Melby.  

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.