Etter et møte mellom vegaktørene Statens Vegvesen og Gjermundshaug, næringslivet og kommunene som blir berørt av stengingen 21. august, ble det besluttet at den planlagte vegstengingen skal endres til å skje nattestid i stedet for på dagtid.

Endringen medfører at arbeidet utvides til å strekke seg over fire uker, i stedet for tre, for å være i tråd med krav fra arbeidsmiljøloven.

Årsaken til at vegen stenges er at stikkrenner mellom Atna og Hanestad skal skiftes ut.

 - Ved å stenge riksveg 3 for trafikk, kan vi gjøre disse utbedringsarbeidene massivt og konsentrert fremfor å trekke arbeidene ut over flere måneder. Vi mener dette er den beste løsningen for trafikksikkerheten, fremkommeligheten og for arbeiderne som jobber med å skifte stikkrenner, sier seksjonsleder Lars Alhaug.

Skjemaet for de nye stengetidene vil se slik ut:

 - Mandag 27. august til fredag 31 august i perioden fra klokken 18.00 en dag til klokken 07.00 påfølgende dag.

 - Mandag 3. september til fredag 7. september i perioden fra klokken 18.00 en dag til klokken 07.00 påfølgende dag.

 - Mandag 10. september til torsdag 13. september i perioden fra klokken 18.00 en dag til klokken 07.00 påfølgende dag.

 - Torsdag 13. september klokken 18.00 til mandag 17. september klokken 07.00.

 - Mandag 17. september til fredag 21. september i perioden fra klokken 18.00 en dag til klokken 07.00 påfølgende dag.

Omkjøring for tungtransport

Tunge kjøretøy må i periodene der vegen stenges benytte skiltet omkjøring mellom Kolomoen og Ulsberg. For personbiltrafikk og lokal tungtransport, med unntak av modulvogner, vil det være mulig å kjøre om fv 30 gjennom Rendalen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.