Sentio Research har på oppdrag av Hamar Arbeiderblad intervjuet 600 personer over 18 år i Hedmark om hvem de helst vil ha som statsminister etter valget 11. september.

35 prosent svarer at de foretrekker Jonas Gahr Støre, mens 24 prosent vil ha Erna Solberg. 5 prosent vil ha Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum fra Ilseng, mens vet ikke-gruppen er ganske stor på 28 prosent. 8 prosent vil ha andre kandidater.

Usikre unge velgere

De underliggende tallene viser at kvinner i sterkere grad enn menn foretrekker Støre.

For velgere yngre enn 35 år, svarer hele 43 prosent at de ikke vet hvem de foretrekker.

I Nord-Østerdal foretrekker 18 prosent Sp-leder Vedum som statsminister.

Stortingskandidat Tor Andre Johnsen jublet tidligere i uka over at han endelig lå inne med en stortingsplass på HAs måling med 10,1 prosent.

Venter på valget

Statsministermålingen synes han også er godt nytt.

– I det røde fylket Hedmark, hvor over 70 prosent av velgerne ved forrige valg stemte rødgrønt, synes jeg at Støre står svakt med 35 prosent. Målingen viser at det er mange i Hedmark som ønsker Solberg, påpeker Johnsen.

Leder Knut Storberget i Hedmark Arbeiderparti synes det er bra at Støre får best skår, men legger ikke for mye i en slik måling.

– Nå er det stortingsrepresentanter som skal velges fra Hedmark, ikke statsminister, sier Storberget.

Liten forskjell

Stortingskandidat Kristian Tonning Riise gleder seg over den gode målingen i HA tidligere i uka på 17,1 prosent. Hedmark Høyre hadde en tung start på valgkampen i og med at hans forgjenger Gunnar Gundersen gikk ut og sa at han vurderte ikke å stemme Høyre.

– Vi har ikke noe sammenligningsgrunnlag i en slik statsministermåling, men at forskjellen er såpass liten på kandidatene, bekrefter trenden vi ser i resten av Norge, at mange er fornøyd med hvordan Solberg styrer Norge, sier Riise.

Fokus på valget

Ungdommen i Arbeiderpartiet ved leder i Hedmark AUF Håvard Sagbakken Saanum registrerer variable meningsmålinger, men har fullt fokus på valget.

– Målinger går opp og ned. Det eneste som teller, er valgdagen 11. september, sier Saanum.

Hedmark AUF stiller på alle skoledebattene som er ved videregående skoler i fylket, og Saanum tar med seg gode tilbakemeldinger fra ungdommer de møter.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.