Hamar hadde en befolkningsøkning i 2017 på 332 personer.

Dette er igjen den største økningen av kommunene i Innlandet.

Prosentvis er økningen størst i Stange med 1,6 prosent, over det dobbelte av landsgjennomsnittet.

HER ER HEDMARKEN:

Hamar: Befolkningsøkning 332 personer (Best i antall).  Opp 1,1 prosent, fra 30.598 til 30.930


Stange: Befolkningsøkning 329 personer, 1,6 prosent (Best i prosent). Opp fra 20.317 til 20.646.


Ringsaker: 309 personer, 0,9 prosent. Opp fra 33.842 til 34.151 (PASSERTE 34.000)


Løten: Minus 18 personer, en nedgang på -0,2 prosent. Ned fra 7.633 til 7.615.


JUBLENDE HAMAR-ORDFØRER

- Hamar har hatt en veldig bra utvikling gjennom flere år og 2017 bekrefter at vi er en attraktiv kommune å bo i, sier ordfører Einar Busterud og fortsetter slik:

- Det kanskje viktigste er at vi har høyere vekst enn landsgjennomsnittet med 1,1 prosent. Det gir økte inntekter.

1.000 nye i NÆROMRÅDET

- Regionen samlet sett vokser også raskere enn landet. Nær 1.000 nye innbyggere bosatte seg innenfor 15 kilometers reiseavstand til Hamar i fjor. Det er et svært høyt tall.  Hamars  utfordring er fortsatt å framskaffe nok tomter sier Busterud.

JUBLENDE RINGSAKER-RÅDMANN

 – Dette er helt fantastisk! Vi har en eventyrlig vekst på flere hold. Det er rene byggeboomen over hele kommunen, antall hytter i fjellet øker på, næringsetableringene tiltar, og nå ser vi også at befolkningsveksten fortsetter med full kraft. 2017 er rett og slett et jubelår! Ringsaker har i fjerde kvartal størst tilvekst i Innlandet og står alene for 25 prosent av den samlede netto-veksten i det framtidige sammenslåtte fylket. Det hersker ingen tvil om at Ringsaker er en attraktiv kommune å både bygge og bo i, og at strategiene våre virker, sier rådmann Jørn Strand.

Samarbeid viktig

Han er tydelig på at det gode samspillet med aktører både innen det private næringsliv og offentlige instanser er avgjørende for de gode resultatene.

 – Vi opplever at utbyggerne og bedriftene er offensive, ser muligheter hos oss og virkelig satser. Det kompletterer våre tiltak på en fantastisk god måte. Vi ser også at det er stor vilje hos offentlige etater til å finne gode løsninger som bygger opp under vår satsing. Et eksempel på dette er E6-utbyggingen og det gode samarbeidet med Nye Veier. Mulighetene framover er mange, og vi må evne å gripe dem etter hvert som de byr seg, sier rådmannen.

 En vekst på 0,91 % plasserer Ringsaker godt over landsgjennomsnittet for 2017, som var på 0,71 %. Dette har vært et viktig mål for kommunen.

 Gode fødselstall

 Rådmannen peker også på de gode fødselstallene som et sunnhetstegn og en viktig bidragsyter for tilveksten.

 – I 2017 hadde vi også et gledelig fødselsoverskudd på 19 totalt. De siste årene er kapasiteten bygd ut i både private og kommunale barnehager for å ta høyde for en vekst i innbyggertallet, og dyktige barnehageansatte står klare til å ta imot våre yngste innbyggere med åpne armer, sier Strand.

Den systematiske satsingen for gode, trygge oppvekstmiljø og gode skoler med læringstrykk har også vært viktig for å bygge attraktiviteten for Ringsaker.

 – Gjennom en periode på femten år (2006-2021) vil vi over skolebudsjettet investere i sum 1,6 milliarder i skolebygg i hele kommunen, sier rådmannen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.