Ved utgangen av april var det registrert 2.065 helt ledige arbeidssøkere i Hedmark. Dette tilsvarer 2,1 prosent av arbeidsstyrken. Arbeidsledigheten i landet var på 2,8 prosent.

– Ledigheten i Hedmark var dermed også denne måneden lavere enn i samme måned i fjor, sier Nav-fylkesdirektør Bjørn Lien.

Sammenlignet med samme måned i fjor var Hedmark, sammen med Sogn og Fjordane, det fylket som hadde størst nedgang i bruttoledigheten, som er summen av helt ledige og arbeidssøkere på tiltak. Nedgangen var på 11 prosent.

Generelt Lavere ledighet

Også denne måneden var ledigheten lavest i Alvdal – med 0,2 prosent. Våler hadde høyest ledighet med 2,9 prosent. Våler var dessuten en av de få kommunene i fylket der ledigheten var høyere enn på samme tid i fjor.

– Alle de fem store kommunene våre hadde en lavere ledighet nå enn på samme tid i fjor, men av disse var det bare Hamar som hadde en ledighet på under 2,0 prosent denne måneden. Ledigheten i Hamar har imidlertid vært lav hele det siste året, påpeker Lien.

nedgang innen bygg og anlegg

Det var stor nedgang i ledigheten innen flere yrkesgrupper. Nedgangen var aller størst innen bygg og anlegg – med 20 prosent. Dette tilsvarer en nedgang på 65 personer. Likevel var det denne yrkesgruppen som hadde flest ledige denne måneden med 267 helt ledige arbeidssøkere.

– Det er viktig for Hedmark at en stor yrkesgruppe som bygg og anlegg går godt siden dette gir ringvirkninger innen flere yrkesgrupper. For øvrig hadde nesten samtlige yrkesgrupper nedgang i ledigheten denne måneden, kommenterer Lien.

God stillingstilgang

I Hedmark var det i løpet av april måned en tilgang på 637 ledige stillinger. Dette er noe høyere enn i samme måned i fjor.

Klart størst stillingstilgang var det innen helse, pleie og omsorg med 182 nye stillinger. Det var som vanlig flest nye ledige stillinger i Hamar. Stillingstilgangen var imidlertid stor også i Elverum med 97 nye stillinger denne måneden, hvorav over halvparten innen helse, pleie og omsorg.

– Den lave ledigheten og den gode tilgangen på nye ledige stillinger tyder på at arbeidsmarkedet i fylket vårt er godt. De nylig offentliggjorte resultatene fra årets bedriftsundersøkelse i Nav viser akkurat den samme positive situasjonen for Hedmarks del, avslutter Lien.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.