Kun 35 prosent er for sammenslåing, viser målingen som Sentio har utført for Klassekampen.

Stortinget har bestemt at landets 19 fylker skal slås sammen til om lag ti nye regioner. Så langt har kun seks fylkesting sagt ja til å slås sammen. Disse er Nord- og Sør-Trøndelag, Aust- og Vest-Agder, og Hordaland med Sogn og Fjordane. En frivillig reform ville dermed ført til en reduksjon fra 19 til 16 fylker.

– Denne reformen er fullstendig uansvarlig. Den er verken utredet eller gjennomtenkt, men hastet igjennom uten at folk helt har fått det med seg, sier Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum til avisen.

Helge Andre Njåstad (Frp), leder av Stortingets kommunalkomité, sier han ikke er overrasket over motstanden blant folket.

– Jeg tror ikke folk er så engasjert i fylkeskommunen. Dermed lander mange på at det er greit å ha det som man har det, sier han. Njåstad sier han ikke er negativ til å tvinge gjennom reformen, om støttepartiene KrF og Venstre er innstilt på å lande den i løpet av våren. 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.