Målingen er gjort av Kantar TNS for TV 2. Dersom resultatet var det samme under et stortingsvalg, kunne Ap, Sp, Rødt og MDG ha gått sammen og sikret seg 86 mandater, mot de borgerlige partienes 83.

Høyre går tilbake med 3,6 prosentpoeng på målingen og får en oppslutning på 24,5 prosent, mens Frp går tilbake med 2,3 prosentpoeng og ender på 12,4 prosent.

– Vi har hatt noen vanskelige saker. Det er ingen tvil om at situasjonen i nord er vanskelig, samtidig som det er sesongavslutning på Stortinget med mye diskusjon om store enkeltsaker, sier statsminister Erna Solberg (H).

Det eneste regjeringspartiet med fremgang er Venstre, som øker med 0,4 prosentpoeng til 4,5 prosent. På den andre siden går også Ap tilbake med 0,4 prosentpoeng og får en oppslutning på 23,4 prosent.

Rødt slår til med sin høyeste oppslutning noen gang på TV 2-målingene, med 5,6 prosent – en framgang på 1,8 prosentpoeng fra mai. Bakgrunnstallene viser at Rødt henter mange velgere fra Arbeiderpartiet.

– Vi står for noe annet enn regjeringen og er en tydelig opposisjon til Erna Solbergs mørkeblå politikk, sier partileder Bjørnar Moxnes til TV 2.

For de øvrige partiene er oppslutningen som følger (endring i parentes): Sp: 11,3 (+1,0), SV: 8,5 (+0,9), KrF: 5,3 (+0,6), MDG: 3,2 (+0,9), andre: 1,3 (+0,6).

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.