Eidsiva melder at til sammen 18.150 av deres kunder har vært berørt av strømbrudd i kortere eller lengre perioder siden midnatt.

Årsaken til problemene er uværet Urd, som mandag kveld og natt til tirsdag feide over landet fra nordvest.

Eidsiva meldte ved 10-tiden at 1.286 kunder i Ringsaker, Gjøvik og Vestre Toten fortsatt er uten strøm.

Strømbruddet har hovedsaklig skyldtes trær som har falt over strømlinjene på grunn av sterk vind. Det startet i Gausdal. Deretter ble kunder i kommunene Ringsaker, Gjøvik, Østre Toten, Vestre Toten, Elverum, Nord-Odal og Våler strømløse.

Ringsaker ble hardest rammet. Der var 7.000 kunder strømløse samtidig på grunn av feil på regionalnettet (hovedstrømforsyningen).

- Vi har vært i beredskap siden mandag ettermiddag. Ekstra mannskaper ble tidlig kalt inn. I dag, tirsdag, vil det foregå etterarbeid i tillegg til feilretting. Eidsiva skal bruke helikopter til å befare linjene, fortellerberedskapsleder Ole Inge Rismoen i Eidsiva Nett.

Eidsiva har som følge av uværet opplevd strømfeil i åtte av 20 kommuner i Hedmark og Oppland.

- Vi har dyktige mannskaper som har jobbet med feilretting i hele natt. Feilretting under slike værforhold er krevende og vi må alltid tenke på mannskapenes sikkerhet først, sier direktør John Marius Lynne i Eidsiva Nett.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.