Det var torsdag formiddag at en vannledning ved Kiwi-butikken ved Ufarten på Hamar vest røk i forbindelse med gravearbeid.

Det resulterte i at mange husstander i området mistet vanntilførselen sin.

Ingrid Edel Bergersen som er leder for vann, avløp og renovasjon i Hamar kommune forteller at alle husstander nå er i ferd med å få tilbake vannet.

Fikk ordnet opp raskt

- Heldigvis var det ingen private boliger som var knyttet til ledningen som røk. Dermed kunne vi stenge av og føre vannet til husstandene gjennom andre ledninger mens bruddet blir reparert. Husstandene er i ferd med å få vannet tilbake nå mens vi snakker, fortalte hun klokken 12.20.

Hun regner med at vannet ikke var bort mer enn toppen én time for de fleste. Hun har ikke oversikt over nøyaktig hvor mange husstander som mistet tilførselen. 

Hamar kommune informerer senere at de aller fleste har fått igjen vannet sitt.

Mangler fortsatt vann i borettslag

HA har vært i kontakt med en person som like før klokken 16.00 informerer om at han fortsatt ikke har fått igjen vannet og at det gjelder hele Vekten borettslag på Hamar vest.

Kokevarsel

Litt senere torsdag kom det en melding til abonnenter i området Stavsberg/Kårtorp fra Ringsaker kommune:

"Ringsaker kommune melder om at drikkevannet i området Stavsberg/Kårtorp kan være forurenset grunnet vannledningsbrudd i Hamar kommune. Vi anbefaler å koke alt vann som skal brukes til drikke og matlaging", heter det i meldingen.

Også i Hamar sender man nå ut kokevarsel.

Dette gjelder området nord for Furubergvegen på Hamar vest, hele Ajerområdet over Ringgata helt bort til Ankerskogen vidergeående. Det er kokevarsel inntil annen beskjed blir gitt.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.