Statens vegvesen Hedmark har hatt utekontroller på vegene i fylket denne uka med nedslående resultat hittil.

Ifølge en pressemelding har de kontrollert 74 tunge kjøretøy, hvorav 26 fikk ilagt bruksforbud. Sju førere blir anmeldt til politiet. De har også kontrollert 32 lette kjøretøy. Heller ikke her var det 100 prosent orden i sakene. Fem kjøretøyer ble ilagt bruksforbud, mens tre førere er anmeldt.

Skrekkeksempel

Fra Kongsvinger har vegvesenet følgende skrekkeksempel: En rumensk tungbilsjåfør ble stoppet i kontroll på Stømner.

Vedkommende hadde ikke med seg førerkort og hevdet at førerkortet hadde blitt borte for ham. Vedkommende fikk beskjed om å dokumentere førerrett for vogntog (CE) sendt fra rumenske myndigheter.

Det går et døgn, så oversender vedkommende en dokumentasjon som vegvesenets kontrollører vurderer som forfalsket. Vedkommende blir anmeldt, og politiet i Kongsvinger avdekker sammen med Kripos at vedkommende ikke har førerrett. Vedkommende blir arrestert og utvist fra Norge.

Firmaet sender da en ny sjåfør som skal hente lasten (semitraileren).

Denne rumenske føreren viser seg å ikke inneha godkjent yrkessjåførkompetanse, og ble også anmeldt og firmaet må framskaffe enda ny fører.

Sjåførere uten godkjent kompetanse utgjør en stor fare for trafikksikkerheten, konkluderer Statens vegvesen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.