HA skrev i forrige uke om nakenbilde-saken fra Ringsaker, der politiet nå etterforsker rundt 10 unge gutter for å ha hatt og delt seksualiserte bilder av unge jenter.

Les også: Seksualiserte bilder av barn spres på nettet

Ved fire skoler i Ringsaker har det dukket opp saker der blant annet jenter er snikfotografert i dusj eller under intim kontakt. Og så har materialet havnet på avveie.

– INDIKASJONER PÅ FLERE

Det er ikke uvanlig at det dukker opp nye saker i kjølvannet av slike som saken fra Ringsaker.

Les også: - Ikke uvanlig å dele nakenbilder

– Har det kommet flere nakenbilde-saker til politiet etter at dette ble kjent?

– Ja vi har fått indikasjoner på at det er flere saker på gang. Det er ikke mer konkret enn det foreløpig, men det vil bli fulgt opp herfra, sier lensmann Terje Krogstad i Ringsaker.

Han sier politiet foreløpig ikke helt har oversikt over hva disse sakene eventuelt rommer, men at det vil bli sett på.

BEGYNNER PÅ SKOLENE

Til uka begynner politiet i Ringsaker med å reise rundt på ungdomsskoler og videregående skoler for å møte hundrevis av skoleelever og snakke om nakenbilde-problematikken.

Det kommer til å ta politiet noen uker å nå rundt til alle skolene, men håpet er at det skal gå opp et og annet lys når tenåringene får vite at de risikerer å havne i fengsel dersom de har eller deler nakenbilder av andre tenåringer.

EN ER DØMT

I Ringsaker ble i fjor en gutt i slutten av tenårene faktisk dømt i retten for å ha skaffet seg bilder av lettkledde, unge jenter. Og deretter for å ha delt disse videre.

Det var fem saker i den dommen, og han ble også domfelt for andre ting, men fikk likevel en såpass alvorlig straff som fem måneders fengsel. Straffen ble gjort betinget, og gutten slipper å sone mot at han deltar i politiets ungdomsoppfølging.

Datautstyret hans ble også beslaglagt, og ringsakerpolitiet forteller at er det noe de opplever at svir ekstra, så er det at tenåringer blir fratatt mobil, nettbrett og PC-er som følge av at de har lagret og delt nakenbilder av jenter.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00