Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har varslet flom på gult nivå i Hedmark torsdag.

Det betyr at snøsmelting og lokalt mye nedbør vil føre til økt vannføring de nærmeste dagene i Hedmark. Dette kan føre til flom på gult nivå. Vassdrag med mye snø i nedbørsfeltet er spesielt utsatt.

Torsdag ettermiddag gikk Flagstadelva flomstor under brua på Sælidvegen. Vann hadde flommet utover jordene på begge siden av brua, men så langt HA kunne se var det ikke fare for bygninger.

Regionsjef Petter Glorvigen for NVE Region Øst hadde ikke oppdaterte tall for vannstand i vassdrag i Hamar-regionen torsdag kveld, men viste til at det er sendt ut flomvarsel gult nivå.

– Vannstanden i de ulike vassdragene avgjøres av hvordan regnbygene treffer. Blir det mye regn i områder hvor det er mye snø igjen, vil det føre til høy vannstand, sier Glorvigen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.