UP tok fredag ettermiddag oppstilling i Furubergveien, like ved Furuberget barnehage i Hamar.

Resultatet fra kontrollen var at fire bilister fikk forenklet forelegg. Den høyeste hastigheten som ble målt var 65 km/t i 40-sonen.

- Det er like før grensa hvor lappen ryker, forteller Trond Sulen som er operasjonsleder i Innlandet politidistrikt.

Har fått fartsklager

Politiet hadde kontroll på samme sted for fire dager siden. Da fikk også fire forenklet forelegg for fart. Sulen forteller at kontrollen på stedet ikke er tilfeldig:

- Vi har fått en del klager på at det kjøres for fort i dette området, og da forsøker vi så godt vi kan å avholde slike kontroller, sier Sulen.

- Å kjøre i 65 km/t like ved en barnehage hvor grensen er 40 er ikke akkurat formildende, legger Sulen til.

Nylig ulykke

Operasjonslederen viser også til en ulykke ved samme sted torsdag hvor en person ble skadet.

Politiet avholdt også en kontroll på riksveg 2 i Elverum. Der fikk to gebyr for manglende bilbelte og én person forenklet forelegg for å bruke mobiltelefon.


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.