Rettssaken mot to tiltalte menn og to kvinner pågikk i ni uker tidligere i høst.

Politiet mener de tiltalte har drevet omfattende menneskehandel og prostitusjon i Oslo, og at basen for virksomheten var en restaurant på et lite tettsted i Hedmark.

Aktor og statsadvokat Iris Storås mente at en kvinne i 30-årene hadde en sentral rolle i virksomheten og la i forrige måned ned påstand om fengsel i åtte år for kvinnen. Ifølge Storås fikk kvinnen direkte utbytte av pengene det bulgarske nettverket fikk inn. Glåmdal tingrett mente at sju års fengsel var passende straff for kvinnen.

Rekruttering

Ifølge retten er det bevist at kvinnen har stått for direkte rekruttering av to av tre fornærmede kvinner, transportert to av dem til Norge og sørget for å ordne innlosjering i Norge for alle tre. Kvinnen har selv sørget for å sette dem i gang i arbeidet på «prostitusjonsstrøket», instruert dem om arbeidet, kontrollert dem og tatt pengene deres.

– Retten har funnet det bevist at hun er i kjernen av virksomheten til den kriminelle gruppen ...», skriver retten.

En kvinne i 40-årene ble dømt til fengsel i seks år og seks måneder, som var lik aktors påstand. En mann i 50-årene fikk fem og et halvt års fengsel.

De to kvinnene og mannen i 50-årene ble alle dømt etter paragraf 60a for tre tilfeller av grov menneskehandel som ledd i virksomheten til en kriminell gruppe.

Erstatning

En mann i 40-årene fikk to års fengsel for medvirkning til to tilfeller av menneskehandel, der ett av tilfellene anses som grovt og som ledd i aktiviteten til en kriminell gruppe.

Bortsett fra mannen i 40-årene, ble alle dømt til å betale høye beløp i oppreisningserstatning og erstatning til de utnyttede kvinnene. En av kvinnene ble tilkjent over 3 millioner kroner. (©NTB


Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00