Finnen slo russiske Aleksandr Bolsjunov i avslutningen og tok Finlands første gullmedalje i Pyeongchang-lekene. Seiersmarginen til Bolsjunov ble 18,7 sekunder.

Alexej Poltoranin så lenge ut til å knipe bronsemedaljen, men stivnet fullstendig like før mål. Martin Johnsrud Sundby, Hans Christer Holund, Alex Harvey og Andrej Larkov kjørte inn kasakhstaneren, men i avslutningen var Larkov sterkest opp den siste bakken.

OAR-løperen sikret bronsemedaljen, mens Sundby måtte ta til takke med femteplass bak Harvey.

Hans Christer Holund ble nummer seks.

Niskanen og Poltoranin i tet

Niskanen og Poltoranin rev seg forholdsvis tidlig løs fra feltet. Niskanen distanserte imidlertid 30-åringen før tre mil var passert og gikk lenge alene i tet.

Russiske Aleksandr Bolsjunov tok opp jakten på Niskanen, og utøveren fra OAR kom opp i ryggen på finnen etter å ha passert Poltoranin.

De to gikk sammen mot mål de siste milene, men Bolsjunov fikk en luke da Niskanen valgte å bytte ski etter rundt 41 kilometer. Niskanen kom seg imidlertid opp i ryggen igjen, og med rundt en kilometer igjen satte han inn nådestøtet og fikk en stor nok luke til å sikre gullet på 50-kilometeren foran Bolsjunov.

Ingen av de norske utøverne hadde sjanse til å følge tempoet da Niskanen, Poltoranin og Bolsjunov giret om tidlig i løpet.

Kvartett

Til slutt utkrystalliserte det seg en kvartett bak medaljeplassene bestående av Holund, Sundby, Harvey og Larkov. De var i underkant av 20 sekunder bak Niskanen etter halvgått løp, men avstanden økte for hver kilometer som ble gått.

De var lenge i overkant av minuttet bak Poltoranin, men mannen fra Kasakhstan fikk det mot slutten, og kvartetten feide forbi på de siste kilometerne.

I avslutningen giret Larkov om, og verken Holund, Sundby eller Harvey maktet å følge. OAR-utøveren spurtet inn til bronsemedaljen. Han var over to og et halvt minutt bak vinneren.

(©NTB)

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.