Vang orienteringslag og Løten orienteringslag står bak pilotprosjektet på stolpejakten vinter. Helga 19. og 20.januar arrangerer de hovedløp og NM mellomdistanse i skiorientering, og i den forbindelse ønsket de å prøve ut stolpejakt vinter. Opplegget er enkelt: ved hjelp av appen stolpejakten eller en kartbrosjyre kan du finne stolper som er utplassert i det rike løypenettet på Hedmarksvidda.

Nye turmål

– Løypenettet på Hedmarksvidda er et skieldorado med turmuligheter for små og store. De 25 stolpene vil generere mange fine skiturer. Mange vil oppdage nye plasser og løyper de aldri har gått før, sier Kjersti Rønning fra Hedmark Fylkeskommune.

Fylkeskommunen bidrar inn i prosjektet stolpejakt vinter med økonomisk støtte, sammen med Løten kommune og Hamar kommune. Fylkeskommunen har sett hvor stor suksess stolpejakten har blitt på sommerstid og ønsker å videreføre dette til vinteren.

– Fylkeskommunen har en tilskuddsordning for arrangementsutvikling. Vang OL og Løten o-lag får tilskudd fordi de oppfyller to kriterier som er viktige for oss: de involverer ungdom og gir dem en læringsarena i å jobbe med arrangement, og de setter i gang nyskapende tiltak, som stolpejakten vinter, sier Rønning.

Bli kjent i nærmiljøet

Stolpejakten er et lavterskeltilbud som gjør at du blir bedre kjent i nærmiljøet ditt.

Bernt Bjørnsgaard fra Foreningen Stolpejakten er spent på prosjektet.

–Vi får målt hvor mange som benyttet tilbudet. Vi håper at det vil virke motiverende for barn og ungdom at man kan bruke en app, sier han.

Bjørnsgaard understreker at målet er å få enda flere ut på tur.

– Vi håper at det vil bidra til nye skiopplevelser, sier han.

Gjengen bak stolpejakten håper at både lokalbefolkningen og hyttefolk vil benytte seg av tilbudet. På lørdag vil noen fra klubbene stå med stand både på Gåsbu og Budor for å dele ut brosjyrer og fortelle om stolpejakten. Kommer du til Gåsbu vil du også ha mulighet til å få med deg NM i skiorientering, som egentlig minner veldig mye om stolpejakten vinter - bortsett fra at det selvfølgelig er konkurranse og går på tid.

Slippes fredag

Stolpene vil være tilgjengelig i appen fra fredag morgen og brosjyrer vil kunne hentes på blant annet rådhusene i Løten og Hamar.

– Med disse postene vil du kunne få kanskje ti til tolv flotte skiturer. Eller kanskje du vil prøve å ta alle på en eneste skitur? sier Rønning.

Her er det med andre ord muligheter og utfordringer for alle. Stolpene står ute hele vinteren.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00