Da HA er innom er de allerede i full sving med å se over lopper og sette fram bord. Store deler av andreetasjen på grendehuset er fylt med lopper av ulikt slag. Ved nærmere øyesyn finner jeg både hockeyhjelm, mjølkespann, en gammel radio som definitivt ikke har innebygd DAB, flunkende nye arbeidsbukser fra Blåkläder, flere ryggsekker av den gamle skolen, LP-plater, kaffemaskin, blender og noen lengdeløpsskøyter fra før krigen. Et rikt utvalg, kan man vel si.

Tradisjon

Loppis på Solbakken er ikke noe nytt.

– Vi har hatt loppemarked siden søttitallet, tror jeg. I hvert fall siden starten av åttitallet. Du skjønner, vi er snart lopper sjølve, sier Herman Torolf Bjørklund og smiler.

For gjengen rundt bordet er faktisk ikke helt sikre på når det starta opp, men når de prøver å resonnere seg fram til det ender de opp med tidlig åttitall.

– Du burde jo huske det, Thurid, sier Berit Kjos.

– Jeg har vært med så lenge at jeg ikke husker, svarer Thurid Graaberget.

Det er ingen tvil om at loppemarkedet på Solbakken har lange tradisjoner.

I år slenger de seg på trenden med VIPPS og det gjør det enda lettere å få handlet om man finner noe man bare må ha med seg hjem.

Viktig inntektskilde

Loppemarkedet er viktig for grenda.

– Det er en av de største inntektskildene til Solbakken, sammen med arrangementene i påskehelga, forteller Ole Anders Stensåsen.

Et år var det til og med kø utenfor døra da de åpnet.

–Det forunda meg at det var kø for å komme inn her oppi Skogbygda, sier Kjos.

Til helga arrangeres det også loppemarked på Rokosjøen sag av Løiten Musikforening.

– Vi tar ikke dem som noen stor konkurrent, sier Kjos.

Gjengen på Solbakken tror at de som er ute på loppisrunde tar med seg både Rokosjøsaga og Solbakken på samme turen. For begge steder byr nok på skatter som ikke finnes noen andre steder.

Flink dugnadsgjeng

De frivillige på Solbakken har mye jobb med å sortere og sette ut lopper. Totalt teller de cirka 16 flinke medhjelpere. Graaberget er selv en ivrig samler.

–Det har lett for å bli med noe hjem igjen etter loppisen, smiler hun.

Det er i hvert fall nok å velge mellom her, til tross for at de ikke selger klær.

–Vi slutta med klær, for en gang fikk vi gamle, uvaska underbukser, humrer Bjørklund.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.