Og da kom han seg ikke hjem i det hele tatt, men fikk snarere skyss til Hamar politistasjon.

Den litt rare historien er gjengitt i en fersk dom fra Hedmarken tingrett.

Mannen, og ei venninne av ham, var på toget og hadde havnet på Kongsvinger-banen. De skulle imidlertid vært på tur til Hamar, og da de gikk av toget i Sør-Odal, kom de seg ikke videre. Men ifølge dommen var det en politipatrulje på stedet, og – forklarte mannen til domstolen – politifolkene var så greie at de ville gi paret skyss til Hamar.

BLE RANSAKET

Men så. Underveis på tur til Hamar. Så skal politifolkene ha funnet ut at det kanskje ikke var så dumt å ta en kikk på hva paret hadde i lommene.

Det var ganske dumt for parets del, for med seg hadde de 95 gram hasj og 85 gram amfetamin. Alt til eget bruk, har Ringsaker-mannen forklart.

Han sa til domstolen at han trodde det var 100 gram av hvert slag han hadde hentet.

HELT FLAT

Ringsaker-mannen har lagt seg aldeles flat, og erkjent skyld for en god del narkotikaforbrytelser.

Han har i avhør forklart at han kjøper stoff i større kvanta i Oslo for å bruke selv og gi bort eller selge til venner og bekjente som oppsøker ham.

«Selv om han bruker mye selv, så tilsier størrelsen på beslagene som jevnlig over flere år er gjort hos ham, at han omsetter. Spredningsfaren er uansett stor ved slike mengder narkotika» skriver tingretten.

MYE STOFF

Totalt er mannen nå dømt for befatning med 235 gram amfetamin eller metamfetamin, 189 gram hasj og 200 Rivotril-tabletter, i tillegg til flere mindre narkotikaforbrytelser.

Mannen får en god del strafferabatt fordi han for alle forholdene har kommet med tilståelse veldig tidlig i saken.

Han er dømt til fengsel i ett år og to måneder, og det er sju måneder under det som er normalstraffen for slike kvanta narkotika.

Han er tidligere dømt for narkotikakriminalitet.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.