Gutten er en av tre ungdommer fra Ringsaker som tidligere i år er dømt i den mye omtalte bildedelingssaken fra romjula 2016.

Guttene har alle fått fengselsstraff for å ha delt det samme bildet av ei jente og en gutt som har sex.

En av dem anket sin dom på 90 dagers fengsel inn for lagmannsretten. Og det betalte seg.

REDUSERER

Saken har nå vært en tur i Eidsivating lagmannsrett.

Gutten har hele tiden erkjent at han delte bildet, men han mente straffen på 90 dagers fengsel var for streng.

Grunnen til at domstolen reagerer såpass kraftig, er at bildet er tatt av ungdom under 18 år. Og da rammes det brått av den såkalte barneporno-paragrafen i straffeloven.

Og lagmannsretten har redusert straffen.

De har satt den ned fra 90 dager til 75 dagers fengsel.

Det er det lille som finnes av rettspraksis i Norge som gjør at lagmannsretten mener 90 dager er noe for strengt, særlig fordi gutten «bare» har delt ett enkelt bilde.

MÅ BETALE

Men lagmannsretten gikk går, i likhet med tingretten, inn for at 18-åringen må betale et pengebeløp til jenta som var avbildet som en oppreising at bildet ble offentliggjort.

Beløpet er satt til 15.000 kroner.

SNAPCHAT

Bildet av de to ungdommene som hadde sex ble delt uten at de visste om det i romjula i fjor.

Det havnet først på Snapchat, og 18-åringen tok et skjermbilde av det som han senere delte i en lukket gruppe på Messenger.

Derfra fant bildet, via en annen gutt, vegen ut på YouTube. Der lå det en relativt kort stund, før det ble fjernet.

Den gutten som opprinnelig tok bildet, og han som senere la det ut på YouTube, er begge dømt til betinget fengsel i henholdsvis 60 dager og 90 dager.

18-åringen i denne saken får ikke en betinget straff fordi han har andre forhold fra tidligere.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.