Monika Kørra fra Løten, bedre kjent som forfatteren bak «Bryt Stillheten», har donert 18.500 kroner til Ferieklubben i Løten.

Kørra har gjort seg bemerket etter at hun sto fram med sin historie som offer for gjengvoldtekt i USA da hun var student. I senere tid har hun jobbet for å hjelpe andre med lignende historier, og har startet stiftelsen Monika Kørra Stiftelsen.

Det er Ungdommens hus som har ansvar for Ferieklubben og arrangerer en rekke aktiviteter for barn fra andre til sjuende klasse.

Åpner for flere deltakere

Fra i år har det vært friluftsaktiviteter som har stått i fokus på Ferieklubben. Siden de fikk tilskudd i form av utstyr fra Den Norske Turistforeningen, har dette vært enkelt å gjennomføre.

Marius Birkeland Nielsen er leder for Ungdommens hus, og er veldig glad for gaven fra Kørra.

Årets friluftsskole ble fullbooket på bare halvannen uke. Nå kan flere barn få delta neste år, takket være Kørra.

– Kanskje vi skal ha det samme opplegget og heller utvide og ha med flere, sier han.

– Helt suverent

På årets fem dagers friluftsskoleleir har barna blitt med på aktiviteter som padling, fisking og ridning samt reist til spennende steder.

– Vi var på Åsheim Ranch og sykla i marka. Det var helt suverent, og det er svært populært, sier Nielsen.

I fjor fikk Røde Kors Løten overskuddet til Monika Kørra Stiftelsen. I år var Ferieklubben de heldige. Monika Kørra forteller til HA at hun synes det er vel fortjent.

– Viktig grunnlag

– Vi i stiftelsen syntes ferieklubben er et flott tilbud for barn i bygda vår og ønsket derfor å kunne bidra slik at flere barn og unge kan få benytte seg av dette tilbudet, forteller Kørra.

Kørra har selv ikke deltatt i Ferieklubben, men mener at aktivitetene de tilbyr er et godt grunnlag for en trygg og god oppvekst.

– Vi har tro på at aktivitet fremmer både fysisk og psykisk helse blant unge så vel som voksne. Tilbudet kan bidra til at barn og unge i Løten, med ulik bakgrunn, kan få gode opplevelser i aktivitet ute i naturen som kan skape et viktig grunnlag for å få stor glede av dette resten av livet, sier Kørra.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.