• HVISK: Simba (Daniel Berg) forteller Nala (Sara E. Rasmussen) om en spennende elefantkirkegård.

På scenen i Løten kino kjemper selveste Løvenes konge en desperat kamp. Mufasa prøver etter beste evne å komme seg unna en trampende gnuflokk, mens sønnen Simba bare forskrekket kan bivåne tragedien. På en høy klippe overvåker den skumle onkelen Scar sin velregisserte felle. Bak dyremasker og ansiktsmaling: barn og unge fra hele Hedmarken.

– Dette er veldig gøy, jeg elsker det, sier Daniel Berg (13) fra Ridabu.

ØNSKET Å VÆRE SIMBA

Han har rollen som Unge Simba i Løten Ungdomsteaters oppsetting av Løvenes konge. Da HA er på besøk onsdag, gjennomfører de nest siste prøve. Førstkommende fredag er det premiere, og totalt spilles det syv forestillinger.

Berg har tidligere spilt litt teater på skolen, og deltok i en reklamefilm for Hamarregionen. I Løten fikk han drømmerollen.

– Det var denne rollen jeg ønsket meg, forteller han.

– Hva er det som gjør det gøy å spille teater?

– Det er kicket man får av å stå foran publikum, svarer Berg.

Han kan også forsikre om at løver på en teaterscene er like gripende som animert på film.

– Hva får publikum oppleve her?

– De får se sitt livs teaterstykke, hvor alle følelser er representert, svarer 13-åringen.

SPILLER SLEM ONKEL

Kristoffer Arneberg Novak (16) fra Hamar spiller den slemme løven Scar. Det har han ingenting imot.

– Jeg tror det er morsommere å spille slem enn snill, sier Novak.

– Hvorfor?

– Det er rett og slett ikke så veldig ofte man spiller slem, fastslår 16-åringen, som forteller at han har brukt mye tid på å tolke rollen.

– Jeg har jobbet mye med hvordan jeg skal snakke, og hvordan Scar føler. Han har aldri blitt elsket, alltid blitt sett ned på. Jeg har prøvd å sette meg inn i hva han tenker og føler, sier Novak.

får ros

Regissør Robin Øverby roser ungdommene som har øvd tre dager i uken siden september.

– Det er teaterengasjert ungdom som sprer glede, sier han.

– Hva får publikum se i Løten på fredag?

– De skal få se en fantastisk versjon av folkehistorien fra Afrika. Det er en berg-og-dal-bane av følelser, glede og sorg, sammen med hysterisk latter og spenning, avslutter regissøren.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.