For med karnevalstoget fra Jernbanetorget til Tingvoldtorget torsdag ettermiddag, er Kønnband og Stangedagene offisielt åpnet. Nå kan stangesokningene og tilreisende fra flatbygdene rundt slå seg løs, helt frem til Bjørn Eidsvåg runder av moroa søndag.

Og Sara Frenning Karlsen (3) fra Stange er en av de som allerede har hatt det gøy i Stange sentrum. Torsdag ettermiddag deltok hun i karnevalstoget, som ble arrangert for første gang. Utkledd som Tante Sofie, marsjerte hun gjennom sentrumsgatene sammen med mange barn i forskjellige kostymer.

Før det hadde Karlsen kjørt karusell, spist is og fått en ballong. Men ballongen?

– Den forsvant i lufta, forteller hun til HA.

– MYE FOLK

Men det var ikke bare karnevalstoget som debuterte i dag. Det er også første gang musikkfestivalen Kønnband og Stangedagene er slått sammen. Even Engen i Stange sentrumsforening mener det ser lovende ut.

– Vi har aldri hatt en torsdag under Stangedagene med så mye folk på formiddagen, slår han fast. 

Stange-ordfører Nils A. Røhne ledet an i karnevalstoget, ulastelig antrukket, og har følgende å si til de som lurer på hva som skjer i Stange i helga:

– Først og fremst vil sentrum være preget av god stemning, masse aktivitet og musikk i alle sjangre for forskjellige smaker, sier ordføreren.

Som også røper at han i dagene fremover vil ha et spesielt kosthold.

– Det er slik at når det er Stangedagene, så spiser jeg bare bakt potet, humrer Røhne.

GØY OG MORSOMT

Etter karnevalstoget, gikk rockebanet Futt & Fræs på scenen for å underholde barna. Men før rocken slapp løs, rakk HA en prat med en utkledd gjeng.

Herman Lillevold (3) fra Ridabu var utkledd som brannmann. Tuva Lillevold (6) fra Ridabu som Pippi Langstrømpe. Alfred Ringnes (10 mndr.) fra Hamar hadde en morsom lue. Georg Ringnes (3) fra Hamar var en elefant, mens Tobias Pandum Amundsen (3) fra Ottestad var en skummel løve.

Men om det var forskjell i kostymene, så var det skjønn enighet om opplevelsen av å gå i karnevalstog:

– Gøy, lyder det kort, men presist. 

Barna var også imponert over orkesteret som gikk i front.

– Det var morsom musikk, rapporterer den utkledde kvintetten.

STAUT OG OLAVA

Og festlighetene fortsetter utover torsdagkvelden og videre inn i helga.

I morgen spiller blant andre Staut på Tingvoldtorget, og lørdag står Ingrid Olava på scenen i Biblioteket. 

Trond Svendsen & Tuxedo etterfulgt av Melissa Horn runder av lørdagskvelden, før Bjørn Eidsvåg altså er siste artist på scenen søndag kl. 17.00.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.