Som det kom fram på pressekonferansen tidligere fredag, har politiet pågrepet en ny person i Janne-saken.

Vedkommende er siktet for uriktig forklaring om saken.

SISTE: Hedmarken tingrett har sagt nei til å varetektsfengsle mannen.

Politiet har ingen mistanke om at mannen har hatt noe med selve drapshandlingen å gjøre - en handling som Janne Jemtlands ektemann er siktet for.

Domfelt to ganger før

I følge VG er den siktede mannen i 40-årene tidligere straffedømt to ganger. Den ene gangen fikk han en dom på to år og ni måneder for narkotikaforbrytelser og for brudd på legemiddelloven. Året etter, i 2008, ble han dømt til fem måneders fengsel for grovt bedrageri.

HA er på plass i Hamar tinghus hvor fengslingen skal starte. 

Den siktede har fått utnevnt Jørn Mejdell Jacobsen som forsvarer og har selv bedt om å få slippe å møte i fengslingsmøtet hvor mange pressefolk er til stede.

Her kan du se hele pressekonferansen fra tidligere i dag, fredag.

Erkjenner ikke straffeskyld

Til NRK sier Jacobsen at han klient ikke erkjenner straffeskyld:

– Han sier han ikke er skyldig etter siktelsen. Han motsetter seg varetektsfengsling og vil ikke selv møte til fengslingsmøtet, sa Jacobsen til statskanalen før fengslingsmøtet fant sted.

Det er referatforbud fra fengslingsmøtet så det er begrenset hva vi kan fortelle. Det er ikke lukkede dører. Pressen får således lov til å være til stede, men får ikke referere hva som blir sagt under møtet.

Den siktede er ikke tilstede.

Ville ha full isolasjon

Politiadvokat van der Eynden begjærte to ukers varetektsfengsling med full isolasjon og medieforbud. Den siktedes forsvarsadvokat krevde på sin side at hans klient løslates. 

Den forklaringen politiet mener er uriktig, ble gjort av den siktede 17. januar. Dette var altså etter at ektemannen til Janne Jemtland var siktet for drap. Vedkommende ble pågrepet onsdag 31. januar. Politiet mener det er skjellig grunn til å mistenke at mannen har kommet med uriktig forklaring og vil fengsle ham for bevisforspillingsfare.

Hedmarken tingrett har nå kommet med sin kjennelse: Politiet får ikke medhold til å fengsle ringsakermannen slik de begjærte.  Påtalemyndigheten har anket avgjørelsen til Eidsviating lagmannsrett. Ettersom det er gikk såkalt oppsettende virkning, innebærer det at mannen vil bli sittende varetektsfengslet inntil lagmannsretten har kommet med sin kjennelse.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.