• FORSVARER: Jostein Løken er mannens advokat. (Arkivfoto)

Mannen er siktet for både voldtekt og for vold i nære relasjoner. Det betyr at det har vært en form for forhold mellom ham og offeret i saken, etter politiets oppfatning.

Det var søndag ettermiddag at politiet rykket ut til en bolig i brumunddalsområdet.

PÅGREPET DAGEN ETTER

Mannen, som er fra Hedmarken og som er kjent for politiet for andre forhold tidligere, ble pågrepet midt på dagen mandag etter at politiet hadde forsøkt å få tak i ham siden søndag kveld.

- Hvordan stiller han seg til siktelsen på voldtekt?

– Han stiller seg avvisende til anklagene. Ut over det ønsker jeg ikke å kommentere det ytterligere på dette tidspunktet, sier mannens advokat Jostein Løken.

REDD FOR BEVIS

Politiet har fått tingretten med seg på å varetektsfengsle mannen for to uker.

Han er fengslet med brev- og besøksforbud fordi politiet frykter at han vil forsøke å kontakte og påvirke enten offeret i saken eller andre vitner, dersom han er på frifot.

Politiet ønsker fortsatt også å kunne gjøre nye etterforskingsskritt i den aktuelle boligen uten at han har mulighet til å påvirke dette.

Blant annet har kriminalteknikere vært på åstedet for å sikre bevis.

Politiet er i gang med å avhøre andre vitner i saken.

SVÆRT ALVORLIG

Mannen er siktet for såkalt fullbyrdet voldtekt etter straffeloven.

Det betyr at det er en minimumsstraff på tre års fengsel i bunnen, dersom han skulle bli tiltalt og eventuelt dømt. Maksimalstraffen er fengsel i inntil 15 år.

Advokat Jostein Løken sier til HA at hans klient foreløpig ikke har tatt stilling til om varetektsfengslingen skal ankes inn for lagmannsretten.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00