-Spesialenheten er tilfreds med at vi har fått en domfellelse i tråd med tiltalen, sier aktor Guro Glærum Kleppe til NTB.

Les også: Eirik Jensen dømt til 21 års fengsel

Hun er til daglig assisterende sjef for Spesialenheten, og lokalisert i deres lokaler i triangelgården i Hamar.

– PROFESJONELL ROLLE

Mandag ble Eirik Jensen dømt for grov korrupsjon og medvirkning til innførsel av nesten 14 tonn hasj.

Det var på forhånd spekulert i at en frifinnelse av Jensen ville ført til en alvorlig ripe i lakken for Spesialenheten, men Kleppe ønsker ikke å utdype om hun er lettet over utfallet av saken.

– Dette er en alvorlig straffesak, hvor jeg har hatt en profesjonell rolle, sier hun.

Kleppe er forberedt på at Jensen kan komme til å anke saken.

– Det er vi. Det må man være i slike saker, sier hun.

– HAR STOR TILLIT

Ole Martin Mortvedt fra Ringsaker er kjent som en tydelig og talefør redaktør av bladet Politiforum. Mortvedt understreker at han ikke tar stilling til Jensens rolle før dommen er rettskraftig, og regner med den blir anket.

Mandag fulgte han som mange andre dommen mot Eirik Jensen og Gjermund Cappelen.

– Mange har vært spent på om Spesialenheten for politisaker var i stand til å håndtere en sak av historiske dimensjoner i norsk politi. Har politifolk generelt tillit til spesialenheten?

– Mitt inntrykk er at de nyter en ganske stor tillit innad i politiet. Vi har aldri før sett en så omfattende og bredt anlagt etterforsking fra dem.

SKADELIG

På spørsmål om han frykter at saken er skadelig for publikums oppfatning av politiet, sier Mortvedt dette:

– Ja det er klart man kan være redd for det. Det vil ikke være unaturlig at folk gjør seg sine vurderinger. Samtidig tror jeg det er grunn til å understreke at systemet i Norge fungerer, sier Politiforum-redaktøren til HA.

INTERN BELASTNING

– Du snakker med mye politifolk i din daglige jobb som redaktør for Politiforum. Er Jensen-saken en belastning internt?

– Ja det er klart den er. Er man politi blir man sett på som en person i systemet, og det er selvfølgelig ikke gøy å måtte stå til ansvar for det enkeltpersoner gjør.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.