– Dommen er allerede anket!

Det sier en av de tre andre eierne i firmaet til HA.

For en snau mannsalder siden etablerte fire menn et Hedmarken-selskap som skulle vise seg å bli en god forretning og solid arbeidsplass for mange.

Firmaet driver fortsatt stort innen byggebransjen.

Gjorde underslag

Ifølge en ganske fersk dom fra Hedmarken tingrett ble det for noen få år siden ble det oppdaget at den ene av de fire eierne hadde gjort private uttak fra firmaet.

Partnerne ble enige om ikke å anmelde forholdet. Vedkommende som gjorde underslag betalte tilbake om lag halvannen millioner kroner til firmaet.

Vedkommende sa seg enig i å fratre stillingen i firmaet. Det ble også inngått avtale om en karenstid der vedkommende ikke kunne rekruttere personer som var ansatt i firmaet i en eventuell ny virksomhet.

Vedkommende er for lengst i gang med ny virksomhet i samme bransje

10 millioner for aksjene

Vedkommende som begikk underslaget fikk foretatt en verdivurdering som tilsa at hans aksjer i selskapet var verdt flere titalls millioner kroner.

Han aksepterte likevel at aksjene neppe kunne omsettes for den prisen han antydet.

Deretter framsatte de tre ekspartnerne et tilbud om å kjøpe aksjene for 10 millioner kroner.

Vedkommende som begikk underslaget aksepterte ikke tilbudet innen fristen, men ringte en av ekspartnerne for å be om et møte om saken.

Det ble en del muntlig kontakt mellom partene.

Muntlige forhandlinger

Trioen gikk til søksmål med krav om at ekspartneren ble dømt til å akseptere 11 millioner for aksjene.

Trioen hevder at saksøkte hadde inngått en muntlig avtale om å selge aksjene til trioen for en avtalt sum. Saksøkte nektet for at det var inngått noen slik avtale.

Vedkommende som begikk underslaget ble frikjent. Trioen må også ut med saksomkostninger på 207.000 kr for saksøkte.

Dommer Trond Christoffersen slår fast at muntlige avtaler er like bindene som en skriftlige, men skriver det også slik: «Det er den som hevder at det er inngått en bindende muntlig avtale som har bevisbyrden, eller tvilsrisikoen, for det.»

Lagmannsretten er neste stopp.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.