• Ny bane: Den gamle gressbana blir nå erstattet med ei strøken kunstgressbane. Arbeidet vil starte i mars og bana skal stå klar i mai.

Alt dette til ære for de aktive barna i idrettslaget med 1.400 medlemmer. Jubileumsdagen har fått datoen 28. mai, og da er det duket for en real idrettsfest i parken.

Tenker langsiktig

Idrettslagets hovedgave til seg selv er ei strøken kunstgressmatte med en elleverbane og en juniorbane tilrettelagt for sjuer- og femmerfotball.

– Vi ønsker å tenke framover i klubben, og da er et godt anlegg viktig. Ottestad er et sted hvor flere og flere bosetter seg. Det er spådd hele 4.000 flere innbyggere i Stange innen 2040. Mange vil naturlig nok bosette seg i Ottestad. På grunn av tettbefolkning, er det begrenset plass til å bygge nye anlegg. Dermed gjør vi det vi kan for å få mest ut av dagens fotballanlegg, forteller daglig leder i Ottestad Idrettslag, Mari Nordtun.

deler honoraret

I tillegg til kunstgress, blir det et snøproduksjonsanlegg som skal sørge for flotte løyper i idrettsparken hver vinter, og ei løpebane på 100 meter langs bana.

– Ved kunstgressbane øker vi brukstiden fra fem til femti timer i uka. Vi har ikke lengre tid til å vente på at ei bløt gressbane skal tørke og bli bra igjen. I tillegg er dette den første vinteren på tre år hvor vi har masse snø, så vanligvis er vi ikke bortskjemte med gode skiløyper. Nå trenger vi ikke bekymre oss for snømengden lenger, sier den optimistiske daglige lederen.

Totalsummen på alle oppgraderingene blir på 15 millioner kroner. 13 millioner til fotballbane, 1,5 millioner for snøproduksjonsanlegget og 700.000 for løpebane. Idrettslaget har fått god hjelp til å finansiere prosjektene, men mangler en liten sum. Styreleder i Ottestad IL, Torfinn Kringlebotn deler store deler styrehonoraret sitt for å hjelpe idrettslaget.

– Jeg får 40.000 kroner for jobben jeg gjør som styreleder og gir bort 30.000 til idrettslaget. Det hjelper på veldig. 50 prosent går til kunstgress og 50 til kunstsnø. Jeg oppfordrer andre bedriftsledere og privatpersoner til å gjøre det samme, sier Kringlebotn.

Ottestad IL har også solgt baneandeler til bedrifter og privatpersoner.

spennende sesong

I tiden framover vil det skje mye positivt på Ottestad idrettspark. Både herre- og damelaget har rykket opp til 3. divisjon og skal møte bedre motstand enn i fjor på ei strøken kunstgressmatte.

Les også
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00