Nå bør du være svært aktsom når du legger av gårde i bilen eller til fots. Faren for at veger og fortau er speilblanke er stor.

Politiet har akkurat gått ut med advarsel om at det er svært glatte veger over hele fylket. Det er derfor all grunn til å kjøre svært forsiktig. Til nå er det meldt om en utforkjøring, og det skjedde i Solør. Der ble to personer kjørt til legevakta for sjekk etter utforkjøring.

Politiets operasjonsleder i Vest Oppland melder også om svært glatte veger på andre sida av Mjøsa.

- Glatte veger i distriktet. Alt strømannskap er ute. Heldigvis ingen ulykker med personskade. Det beste man kan gjøre er å la bilen stå, skriver de i sin logg.

Kommuneentreprenøren i Hamar er i gang med strøing av veger og gater i Hamar. Strøing skjer etter prioritering. Det vil si at hovedveger og samleveger tas først, men slik værmeldingene er, vil flere gater strøs fortløpende i hele kommunen.

Vegtrafikksentralen melder at det er all grunn til å kjøre svært forsiktig. Mildværet brer seg nå nordover på Østlandet, og det er denne varmfronten som vil gi regn som fryser når det treffer bakken. Vegtrafikksentralen melder at de har alt tilgjengelig mannskap på vegene for å salte og strø.

- Hold dere hjemme

Politiet i Nordre Buskerud kommer med en klar advarsel til bilister som vil ut på speilglatte veier: Hold dere hjemme! Også ellers i landet meldes det om vanskelig kjøreforhold.

– Alle som har med strøing å gjøre er varslet. Ringerike kommune har 40 enheter ute, tvitrer politiet i Nordre Buskerud onsdag ettermiddag.

Både nord og sør i landet er det svært glatte veier onsdag.

– Vanskelige kjøreforhold, fare for glatte partier på grunn av regn som fryser på bakken i Sør-Trøndelag, opplyser politiet der.

Dette er obs-varselet som er sendt ut: 

Hedmark:

En varmfront med nedbør passerer i dagtimene onsdag. Det er fare for regn som fryser på bakken

Oppland:

En varmfront med nedbør passerer første del av onsdag. Det er fare for regn som fryser på bakken.

Nordland og Troms:

Fra tirsdag ettermiddag og frem til onsdag morgen ventes stedvis vanskelige kjøreforhold pga. sterk vind, nedbør som snø og etter hvert regn og temperaturstigning til varmegrader.

Akershus:

En varmfront med regn passerer onsdag morgen og formiddag. I indre deler er det kortvarig fare for regn som fryser på bakken.

Telemark og Buskerud: 

En varmfront med regn passerer onsdag morgen og formiddag. I indre deler er det fare for regn som fryser på bakken, særlig i lavereliggende områder.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.