Slidre Ørretsenter fra Hamar tok både første og andreplassen i oppdrettsklassen. Det var totalt 14 leverandører med i konkurransen, og til sammen 23 fisker ble vurdert i klassen oppdrett og villfisk. Fisken ble vurdert av en jury på seks personer, og dommerne hadde ikke kjennskap til produsent og fisk under bedømmingen.

Les også: Tre gull på rad i rakfisk-NM

Slidre Ørretsenter er et kjent merke som er populært blant rakefiskelskere.

Les også: Norges beste rakfisk produseres i Hamar

Terje Kjernsholen og Hamar-selskapet vant også NM i 2015, 2016 og 2017. Nå vinner altså bedriften for fjerde året på rad.

Krangler med Valdres

Som tidligere omtalt i HA har det i flere år pågått en heftig diskusjon om Norges beste rakfisk blir produsert i Hamar eller Valdres, og er Røros eller Fagernes offisielle NM-steder?

Les også: Krangel om beste rakfisk

Produsenter i Valdres har nemlig tidligere underkjent hamarbedriften Slidre Ørretsenters NM-gull på Røros og hevder Norsk Rakfiskfestival på Fagernes med 25.000 besøkende er det offisielle NM som samler Norges profesjonelle rakefiskprodusenter.

«På Fagernes er det både fagjury og folkejury, Slidre har ikke ett eneste år vært i nærheten av første, andre eller tredjeplass. Her deltar alle åtte som produserer mer enn 15 tonn i landet» uttalte Jørn Wangensten til HA for ett år siden.

Vauldalen Fjellhotell har holdt på med mattradisjoner i 50 år.

DELTOK PÅ FAGERNES

Mads Kjernsholen opplyser at Hamar-bedriften i år deltok på Norsk Rakfiskfestival på Fagernes. Arrangementet gikk av stabelen 1.-3. november og der kåret en fagjury Slidre Ørretsenter til sølvplass. Det er Mads Kjernsholen svært godt fornøyd med.

- Vi har produsert 55 tonn ferdig rakfisk i 2018, sier han.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.