I Montecatini i Italtia slo hamarsingenes lag Highlanders ut polske Mazurkiewicz i semifinalen, og ligger an til å møte enten det kinesiske eller greske laget i finalen onsdag. Eidene spiller i åpent lag-kategorien sammen med brødrene Sven Olai Høyland og Sam Inge Høyland. 

- Vi slo ut de polske verdensmesterne tirsdag og gleder oss til finalen onsdag, sier Lars Eide på telefon fra Italia. 

- Her spiller vi mot alle proffene. Det er verdens beste spillere, og oss glade amatører. Sånn sett tror jeg dette er en litt "outstanding" prestasjon. Men vi har faktisk fortjent å være med i finalen. Sånn som det ser ut nå har jeg kjempetro på at vi vinner onsdag. Vi har så god tone i laget, og følelsen er god, så dem skal være gode om dem skal slå oss, sier Lars.

Lars er forøvrig Norges første europamester i bridge, og Harald tok gull i junior-VM i 2014 med Lars som kaptein. 

- Sølv onsdag er ikke noe nederlag, men jeg blir litt deppa hvis gjør noen blemmer og taper onsdag.

Det europeiske mesterskapet startet på lørdag, og Highlanders ble nummer tre i kvalifiseringen etter ti runders spill. Etter finalen fortsetter Lars og Harald turneringen i par-kategorien.

- Det er en del medaljer å kjempe om, men vanligvis blir man litt utslitt etter en sånn prestasjon. Så det skal mye til å gjøre det bra der også. Men jeg og sønnen min har blitt nummer to i par-NM tidligere. Vi har ikke spilt så mye sammen på en stund, men nå ser det ut som om vi har funnet et nytt gir, sier Lars, som ønsker å løfte interessen for kortspillet i Hamar. 

- Jeg har lyst til å slå en slag for bridgen i høst, og prøve å rekruttere folk. Det er litt Magnus Carlsen over denne prestasjonen, men bridge er mye mer sosialt enn sjakk. Bridge har en annen atmosfære kan du si. Sjakk er et fantastisk spill, men bridge er minst like fantastisk, sier Eide.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00